Gåsen 1, Emelie 0

Nu, har jag samlat kraft att på eget initiativ träda fram med det vansinne som drabbat mig under dagen.

Do I need to say – jag var i Stöde. 💁🏼

På en av mina förmiddagspannor så möttes jag av den här suuuuupergoa lappen i pannrummet:

Jag log så mungiporna gick jorden runt, att försöka beskriva hur lycklig jag blir är i stort sett omöjligt. Där & då bestämde jag mig för att jag skulle gå in med en positiv inställning varje morgon då jag rullar mot Stöde. Det är ju inte så mycket pest som jag får det att låta som, så som en levnadsguide skulle säga ”det handlar bara om inställningen!”.

Med denna beslutsamhet och mitt jorden-runt-leende så tog jag förmiddagen med storm!

Nu till den brutala vändpunkten.
(Jag har förstått att jag aldrig kommer kunna förmedla den här känslan med ord, att själva grejen kommer falla handlöst på backen och tolkas som komik & att ni kommer fnissa åt historien medan jag skakar av skräck).

Jag rullar in på gården, fram till byggnaden med värmepannan i och möts av det här:

Jag har fobi för fåglar, som många av er vet.
Jag satt alltså bokstavligt talat & vibrerade på förarsätet, ringde till min kollega som brukar vara i Stöde och rådfrågade hur jag skulle möta den här besten. Till svar får jag ”han bara fräser och ser hotfull ut, gå mot honom och visa att du inte blir rädd så slutar han. Han har åtminstone aldrig attackerat mig!”
Yes. ”Visa att du inte är rädd”… Well, om jag är så jäkla skräckslagen att jag är på gränsen att väta mina arbetarbyxor då?
Men jag tog ett djupt andetag, öppnade bildörren och fick ett stycke aggressiv gås i full galopp mot dörren. Vilket ledde till att jag började gråta och drog igen bildörren fort som fan!
Jag valde att därpå köra fram ytterligare lite mot dörren till pannrummet, det gav mig möjligheten att smyga bakom husägarens bil så att gåsen inte såg mig… Så jag ringde en vän, varnade om att jag höll på att bli herr Gås måltid och att jag kanske inte kom hem idag. Tog mig ur bildörren och kastade mig in igenom dörren till pannrummet. Väl inne så kunde jag ju andas i några sekunder innan jag tacklade det faktum att jag skulle ju behöva ta mig ut härifrån igen, till bilen för att hämta verktyg & därefter upp på taket.
Så jag glättade lite på dörren & möts av ytterligare ett fräsande och drog igen den igen.

Vid det här laget så var min hals fylld med oro och ångest och ögonen var fylld med tårar när jag ringde min älskade chef och försökte så gott jag kunde (i det skicket jag var) förklara vad som försiggick. Han gjorde ett tappert försök att guida mig genom det hela men föll väl i stort sätt pladask. När jag glättade på dörren nästa gång så hade gåsen retirerat ner till en närbelägen hage (ca. 15-20 meter bort) och jag såg min chans att springa ut till bilen & upp på taket.
Väl på taket så hörde ju såklart den här dödsmaskinen mina steg och vaggade i ultrarapid fart fram till stegen för att fortsätta sina skräckinjagande ljud.

Om jag kunde, så skulle jag förklara. Men det kan jag inte så jag summerar det med att jag stod på taket halvt paralyserad i ca 30-40 minuter med min chef på telefonen som desperat försökte få tag på husägaren, grannen, eller någon annan person som möjligtvis skulle kunna hjälpa mig från den helvetes-sits jag placerat mig själv i…

Jag lyckades ta mig ner, ja.
Jag blev mobbad för det direkt av mina kära kollegor, ja.

Men allvar (no offense gås-ägare) VEM FAN SKAFFAR EN FRIGÅENDE JÄVLA VAKTGÅS?!??!! 

Och som om inte situationen i sig själv redan är komisk så kan jag även tillägga att den här gåsen vaktade en gammal tvättstuga…

Det sker bara i Stöde.

Min hämndplan är att förvandla mig själv till transformers-Emelie och plocka upp den onda gåsen som jag valt att kalla Slaktarn och knyckla ihop den till en ring på mitt finger om han någonsin försöker attackera mig igen! Sedan skulle jag beskåda min nya accessoar mot himlen, kasta med håret & fortsätta med min arbetslista.

Det skulle se ut ungefär såhär:

Tack & hej, gåspastej! 🐔

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s